17/06/2019

ELF MOLENFIETSTOCHT 2019 (zaterdag 6-7-19)

 

 

Nieuwsflits 2, d.d. 16 juni 2019

 

Fietsen voor onze molens.

 

De voorbereidingen voor de fietstocht zijn in volle gang.

 

De elf molenaars laten die dag hun molens draaien en geven uitleg over de werking.

 

Verder krijgt de koek-en-zopie vorm. Na de finish kunt u genieten van de biologische frieten en snacks bij de frietkraam van Karels Biofriet (https://www.karelsbiofriet.nl). En uw dorst kunt u lessen bij de twee marktkramen.

 

En natuurlijk is er muziek en zijn er biertafels en banken om de vermoeide benen te laten rusten. Uw fiets plaats u gewoon tegen één van de “dranghekken” die de gemeente Leiderdorp beschikbaar stelt.

 

Zonder sponsors zijn dergelijke acties al gauw lastig te realiseren. Gelukkig zijn Molenmaker Verbij, Fietsenwinkel Neuteboom en Karels Biofriet bereid gevonden deze dag financieel te ondersteunen. En onderweg dragen de restaurants “Tussen Kaag en Braasem” en “De Vergulde Vos” hun steentje bij. De Van der Hoeven Groep ondersteunt de dag met het leveren van materiaal zoals een generator voor de elektriciteit.

 

Voorinschrijven kan door een bericht te sturen naar elfmolenfietstocht@gmail.com

Vermeld daarin met hoeveel personen u wilt deelnemen. Neem het antwoordbericht mee naar de start.

 

De definitieve route zal circa twee weken voor de start op beide websites verschijnen. De route is ook te vinden op de app MyRouteYou https://www.routeyou.com/nl-nl . Dan kunt u tijdens het fietsen de route volgen op uw “smart phone”.

Bij de start krijgt u bovendien een routekaart en een beschrijving van de route. De fietsroute volgt zoveel als mogelijk ANWB fietsknooppunten.

 

Duimt u ook voor mooi fietsweer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer

Deelnemers aan deze fietstocht zijn gehouden zich aan de verkeersregels te houden.

De organisatie beperkt zich tot het uitzetten van een fietstocht langs 11 molens die bezocht kunnen worden op 6 juli 2019 en zij verleent geen verkeersregelaars of hulp bij materiaalpech.

De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor ongevallen of schade opgelopen tijdens de fietstocht.